Öppettider: 9:00 - 17:00 Mån - Fredag
Ring oss för konsultation! 08­­-12 14 08 08

Att förändra och förbättra utseendet på sin byst är den vanligaste estetiska operationen i Sverige och det finns en stigande trend att utföra estetisk kirurgi även fastän man kommit upp i övre medelåldern.

Att ha en fin byst är viktig för dom flesta kvinnor och jag har själv utfört bröstförstoringar på kvinnor upp till 65 åå. Idag är man betydligt mer mån om sitt utseende ganska högt upp i åldrarna. Och egentligen så räknas väl 65 år idag ej som en så hög ålder. Man träffar dagligen folk i den åldern som ser betydligt yngre ut än den ålder dom är i. Riktigt kul tycker jag att man idag har en helt annan syn på ålder jmf med för bara 20 år sedan. Man tänker mer på hälsan i avseende på både kost och motion.

Som regel är det en svårare operation att utföra en bröstförstoring av en kvinna som har fött och ammat flera barn och kanske ej har lika bra hudegenskaper som en yngre kvinna, som också då kanske har en fastare byst. Därför är valet av implantat väldigt viktigt, där min erfarenhet är att man som regel bör använda ett anatomiskt silikonimplantat för att få bästa estetiska resultat.

Kvinnor i mogen ålder vill oftast ha proportionerliga bröst i förhållande till kroppen i övrigt. Det får ej bli för utmanande.

Stor del av våra kunder är kvinnor som är både i yngre-och äldre medelåldern där dom har som gemensam faktor att dom vill satsa på sig själv och förbättra utseendet på bysten efter det att dom har skaffat barn och ammat färdigt.

Vi tycker det är fantastiskt kul att dessa kvinnor vänder sig till oss !

Dr Hans