Fettsugning

Vissa av kroppens fettdepåer (ärftliga fettansamlingar) kan vara mer eller mindre ”resistenta” mot träning och viktnedgång.

Fettsugning är en av de säkraste och mest populära metoder som kan användas för skulptering av kroppen (reducera oönskade/överflödiga depåer av underhudsfett). Fettsugning är en lämplig metod för behandling av lokaliserade fettdepåer som inte är i proportion till övriga kroppen och när man önskar en mer definierad eller slätare kontur i vissa kroppsdelar. Dock bör huden ha god elasticitet och kvalitet eftersom fettsugning inte har någon större åtstramande effekt på huden.
Vi använder body-jet (WAL) för fettsugning som är den skonsammaste metoden som finns idag och som ger det jämnaste resultatet utan att skada nerver eller blodkärl. Fettcellerna spolas loss och kan sedan användas för fettransplantation av bröst eller stuss (BBL). De områden som kan behandlas med fettsugning är framför allt: mage, midja (kärlekshandtag), höfter, skinkor, lår, knän, bröst, rygg, överarmar och hals. Fettsugning kan också vid behov kombineras med andra ingrepp för att uppnå ett kosmetiskt mer tilltalande resultat.

Konsultation

Vid en konsultation innan operationen går Du och Din kirurg noga igenom Dina önskemål och förutsättningar. Du kommer att informeras om ingreppet, risk för komplikationer, eftervård samt förväntat resultat, då det är viktigt att ha realistiska förväntningar. Ingreppets omfattning fastställs utifrån Dina önskemål, mängden underhudsfett och hudens elasticitet.

Operationen

Operationen utförs som regel i narkos, men mindre fettdepåer kan fettsugas i lokalbedövning.. Incisionerna som är endast 2-3 mm försöker man lägga i områden som ej syns såsom i naveln och nedom bikinilinjen. Operationen tar ca ½-2 tim beroende på hur många områden som ska fettsugas.Ännu längre tid om det ska kombineras med en fettransplantation. Hos oss fettsuger vi ej mer än 3500 ml eftersom risken sedan ökar för postoperativa komplikationer.

Efter Operationen

Efter operationen vistas du hos oss under några timmars tid, ännu längre om det kombineras med en bukplastik eller en BBL. Du får räkna med viss svullnad och ömhet under den första tiden efter operationen.Du bör använda en bukgördel under minst 4 veckors tid(6 veckor i samband med en bukplastik). Du kommer att få både muntlig och skriftlig information, e-recept och eventuellt sjukintyg i samband med hemgång. Den första kontrollen sker vanligtvis efter 2 veckor , slutkontroll efter 6 månader. Fettsugning är inte ett alternativ till träning, eller sund diet för viktnedgång och kan inte användas för behandling av fetma/borttagning av stora mängder fett. Övervikt/Fetma (BMI > 30) kan innebära större risk för komplikationer som blödning, sämre läkningsförmåga, infektion, blodproppar och kosmetiskt mindre tilltalande resultat. Fettsugning inte är någon lämplig metod för behandling av celluliter och ojämnheter i huden. En stabil vikt utan större svängningar är en viktig förutsättning för ett långvarigt och bra slutresultat.

39.980 kr

(* priset gäller 1 område, ytterligare områden + 15.000 kr/omr)


 

INGÅR:

Trygghetsgaranti